preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest o početku polugodišta i održavanju nastave online

Poštovani i dragi učenici i roditelji,  temeljem odluke Župana Primorsko-goranske županije obavještavamo vas da će se nastava od 18. do 29. siječnja i dalje odvijati online, prema rasporedu u realnom vremenu. Za sve dodatne upite i potrebe slobodno kontaktirajte školu na broj telefona (051) 821 017 ili putem e-maila: ured@ss-vnazor-cabar.skole.hr .  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 15. 1. 2021. 13:36

Summa summarum 2020.- učenici naše škole sudjelovali su na ukupno 4 državna natjecanja!

Usprkos svim otežavajućim i izazovnim uvjetima rada koje je donijela 2020. godina, iza nas je još jedna uspješna sezona školskih, županijskih i državnih natjecanja na kojima su učenici SŠ "Vladimir Nazor" Čabar postigli rezultate vrijedne pažnje.

U školskoj godini 2019./2020. sudjelovalo je ukupno 22 učenika na natjecanjima iz hrvatskog jezika, engleskog jezika, geografije, povijesti, logike, biologije, kemije, matematike. Učenici su sudjelovali i na LiDraNo smotri,  LIK natjecanju, kvizu Čitanjem do zvijezda te sportskim natjecanjima.

Posebno pohvale idu učenicima Marku Žagaru, Janu Tonchiji, Marini Šoštarić i Petru Uleu te njihovim profesoricama Radojki Blažević, Lovorki Marijanović i Valentini Tomac koji su sudjelovali na ukupno četiri državna natjecanja. Učenik Marko Žagar (4.a) ponovno je pod mentorstvom profesorice Radojke Blažević sudjelovao na državnom natjecanju iz matematike gdje je osvojio 6. mjesto. Marko Žagar je sudjelovao i na državnom natjecanju iz logike, pod mentorstvom profesorice Lovorke Marijanović, na kojem je ostvario 4. mjesto. S profesoricom Valentinom Tomac je rad iz podrčja geografije te je rad branio na državnoj smotri natjecanja Opisujemo sustave. Jan Tonchia (4.a) također je sudjelovao na  državnoj razini natjecanja Opisujemo sustave gdje je svojim radom iz područja geografije osvojio 3. mjesto. Marina Šoštarić (2.a) i Petar Ule (2.a) sudjelovali su na državnom natjecanju iz geografije te su se pod mentorstvom profesorice Valentine Tomac plasirali na 9. i 10. mjesto.

Na državnoj razini kviza Čitanjem do zvijezda ove godine sudjelovali su učenici 2.a razreda Karmen Frbežar i Adrian Godeša.

Osim s uspjesima učenika i profesora  na državnim natjecanjima, ponosni smo i s uspjesima učenika na županijskoj razini natjecanja. Posebno ističemo učenike Karmen Frbežar (2.a), Jana Koceta (2,a) te Jana Tonchiu (4.a). Karmen Frbežar je s likovnim radom Vječna (ne)savršenost osvojila je 2. mjesto na županijskoj razini LIK natjecanja. Jan Kocet sudjelovao je na županijskom natjecanju iz biologije te ostvario 2. mjesto, dok je Jan Tonchia osvojio 2. mjesto na natjecanju iz kemije.

Čestitamo na uspjesima i pohvaljujemo trud svih učenika i profesora koji su ove godine, unatoč brojim otežavajućim uvjetima, sudjelovali na natjecanjima!

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 21. 12. 2020. 11:33

Online zbirka učeničkih radova nastalih tijekom online nastave

Većina učenika i profesora složit će se da je nastava koja se održava u školi uz neposredan kontakt između nastavnika i učenika te učenika s ostalim učenicima nezamjenjiv oblik u procesu stjecanja znanja i obrazovanja te razvoja socijalnih, emotivnih i bihevioralnih vještina. Zato se malo tko veseli ponovnom prelasku na nastavu na daljinu. No, kao što to i u životu biva, nove i nepoznate situacije u kojima se nađemo, daju nam priliku da reagiramo na nove i drugačije načine, daju nam priliku da budemo snalažljivi i kreativni. Zahvaljujući takvim prilikama nastala je i online zbirka uspješnih učeničkih radova koje možete pogledati na Padletu naše škole. Svrha zbirke je pokazati vrijedne, uspješne i kreativne radove učenika, a namijenjena je svim profesorima i učenicima. Veselimo se novim radovima kojima ćemo postojeću zbirku oplemeniti!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 3. 12. 2020. 10:43

Uspjeh učenika Karmen Frbežar, Marije Dorić i Jana Koceta na foto i literarnom natječaju Processus Montanus

Processus montanus projekt je Srednje škole Delnice, Grada Delnica i Narodne knjižnice i čitaonice Delnice. Nastao je s idejom obilježavanja rođendana Gorskog kotara. U sklopu projekta organiziran je literarni i foto natječaj na temu Gorskog kotara u kojemu su sudjelovali i učenici naše škole te osvojili zapažene rezultate. Fotografije učenice Karmen Frbežar Patka i Srna na puteljku osvojile su 2. i 4. mesto. U kategoriji literarnih radova 2. mjesto osvojila je Marija Dorić s pjesmom Mlejček te Jan Kocet 3. mjesto s pjesmom Šuma. Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama, Danijeli Peršić i Maji Vodanović, na ostavrenom uspjehu!

Više o samom projektu i nagrađenim foto i literarnim radovima možete pronaći na poveznici: https://processusmontanus.weebly.com/2020.html

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 25. 11. 2020. 09:56

Sudjelovanje u nacionalnom projektu "Mama, budi zdrava"

U sklopu projekta "Mama, budi zdrava" - ružičasti listopad, učenici 2.a razreda  s prof. Melitom Lichtenthal su pripremili prezentaciju i kviz.

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 4. 11. 2020. 12:27

Film svima svugdje!

Učenici 1.a i 2.a razreda naše škole sudjelovali su u online radionicama projekta Film svima svugdje! s ciljem upoznavanja i senzibilizacije djece i mladih s inkluzivnim kulturnim praksama, medijskom kulturom i hrvatskim znakovnim jezikom. Radionicu su održale Maja Ogrizović, voditeljica projekta i Ivona Križić, prevoditeljica za hrvatski znakovni jezik. Voditeljice radionice upoznale su učenike s inkluzivnim kulturnim praksama gledanjem kratkog filma prilagođenog i prevdenog za gluhe i nagluhe osobe. Nakon odgledanog filma, poveo se razgovor o medijskoj kulturi i inkluzivni kulturnim praksama te su učenici imali priliku i naučiti nešto o hrvatskom znakovnom jeziku!

Zahvaljujemo udruzi Film svima te voditeljicama Maji Ogrizović i Ivoni Križić, što su, unatoč svim izazovima koje nosi održavanje radionica u online okruženje, u projekt uključili i našu školu!

Više o samom pojektu možete saznati putem linka: https://filmsvima.com/

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 25. 9. 2020. 13:33

Početak nove školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani i dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 7.9., počinje nova školska godina te vam želimo  dobrodošlicu u školu i puno uspjeha u novoj školskoj godini!

S obzirom na to da u Hrvatskoj još uvijek traje pandemija izazvana COVID-19 virusom, ova školska godina započet će uz drugačija pravila kojih ćemo se morati pridržavati. Nastava i rad u školi organizirat će se prema Protokolu o organizaciji rada u školskoj godini 2020./2021.  za vrijeme trajanja pandemije virusa COVID-19 u SŠ Vladimir Nazor Čabar koji možete pronaći u privitku vijesti.

Nova pravila koja će voditi naši školski život svima su nam novina i trebat će nam vremena da se priviknemo na njih. Stoga vas pozivamo na strpljenje i odgovornost dok se ne priviknemo na nove uvjete pod kojima će se odvijati naš život u školi. Neki od nas teže će se nositi s promjenama, a neki lakše- imajmo razumijevanja jedni za druge. Prvenstveno vodite brigu o sebi- nastojte se ponašati odgovorno i budite dobronamjerni prema sebi i prema drugima.

U ovo vrijeme promjena i neizvjesnosti, dobro se podsjetiti onoga što se nije promijenilo. Škola je i dalje mjesto gdje se možete razvijati u skladu sa svojim interesima, učiti, dobiti potporu i podršku. Škola je mjesto gdje se nalazite sa svojim prijateljima i sklapate nova prijateljstva. Škola je mjesto gdje živimo i pripremamo se za nove životne izazove!

Ovu školsku godinu započinjemo sa sviješću o brizi za sigurnost i dobrobit nas samih i naše zajednice, no ne zaboravimo da se i dalje imamo čemu radovati. Zato nemojmo zanemariti stvari koje nas čine sretnima i ono što nam donosi radost kako u životu tako i u školi!

U nadi da će pandemija jenjavati i naši se životi normalizirati, sretnu novu školsku godinu žele vam vaši profesori, ravnatelj i djelatnici škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 4. 9. 2020. 12:19

Popis udžbenika za 2.b razred Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popisi odabranih udžbenika za 2.b razred 2020./2021. u SŠ "Vladimir Nazor" Čabar.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 14. 8. 2020. 09:18

Obavijest o udžbenicima za 1. razred gimnazije

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo vas da je škola osigurala komplete udžbenika za učenike 1.a razreda opće gimnazije. Udžbenici su korišteni prošle školske godine i u dobrom stanju vraćeni u školu. Razrednik Dejan Paripović će na prvom nastavnom satu učenicima podijeliti udžbenike na korištenje u novoj školskoj godini. Ostali radni materijali potrebni za nastavu nabavljat će se naknadno u dogovoru s predmetnim nastavnikom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 21. 7. 2020. 11:01

Obavijest o podjeli svjedodžbi za maturante

Dragi maturanti,

obavještavamo vas da će se podjela svjedodžbi održati u srijedu, 22. srpnja, u 08:00 u školi. Veselimo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 19. 7. 2020. 15:26

Obavijest o podjeli svjdodžbi

Obavještavamo učenike i roditelje naše škole da će se podjela svjedodžbi održati u petak, 3.7.2020., u 12h. Obavijest se odnosi na učenike 1.a, 2.a i 3.a razreda. 

Učenici 1.b razreda i maturanti naknadno će biti obaviješteni o podjeli svjedodžbi.

Također, molimo sve učenike da vrate posuđene knjige iz školske knjižnice kada će doći po svjedodžbe. Za sve upite vezane uz knjižnicu možete se javiti na: bojana.mihajlovich@gmail.com.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 29. 6. 2020. 13:22

Popis odabranih udžbenika za opću gimnaziju šk.god.2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze popisi odabranih udžbenika za sve razrede opće gimnazije šk. god. 2020./2021. u SŠ "Vladimir Nazor" Čabar.

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 16. 6. 2020. 13:12

Upisi u I. razred - obavijest Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici/ roditelji/skrbnici,

 

obavještavamo vas da je dana 27. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Volf  datum: 1. 6. 2020. 10:55

Fotografski projekt "Autoportret" učenika 1.a

Nenadana izolacija omogućila nam je da dosta vremena provedemo sami sa sobom pa su učenici 1.a razreda iskoristili situaciju i poigrali se vlastitim identitetom u mediju fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 8. 6. 2020. 10:36

27.svibnja obilježili smo Svjetski dan sporta!

Svjetski dan sporta nazvan je i Danom izazova (Challenge day), a obilježava se zadnju srijedu u mjesecu svibnju.
 
                                       
  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 3. 6. 2020. 15:19

Obavijest o obustavi rada škole na dva tjedna

 

Obavještavamo sve učenike, djelatnike i roditelje o obustavi nastave na dva tjedna od ponedjeljka 16. ožujka. Molimo sve da prate obavijesti na web stranici škole te da se uključe u online nastavu, koja će se organizirati preko Office 365 platforme, prema uputi nastavnika. 

Sve daljnje informacije bit će objavljene na web stranici škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 13. 3. 2020. 13:17

Terenska nastava biokemije: "Mušice u nastavi" Vijest ima dokument u privitku

Terenska nastava izbornog predmeta "Biokemija" je održana 5.ožujka 2020. posjetom Sveučilišnog odjela na Kampusu u Rijeci.

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 9. 3. 2020. 11:56

Posjet kazalištu Gavella

20. veljače (četvrtak) naša je škola u kasnim poslijepodnevnim satima posjetila Zagreb. Nakon slobodnog vremena provedenog na Trgu, uputili smo se u kazalište Gavella. Kazalište Gavella utemeljeno je 1953. godine na čelu s Brankom Gavellom. Pogledali smo predstavu Kiklop čija je radnja preuzeta iz istoimenog romana hrvatskog književnika Ranka Marinkovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 4. 3. 2020. 10:48

Obilježili smo Dan ružičastih majica!

26. veljače u našoj školi obilježili smo Dan ružičastih majica kao dio programa prevencije međuvršnjačkog nasilja. Tom prigodom, maturanti škole obratili su se govorom svim učenicima škole. U nastavku vijesti, prenosimo govor u cijelosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 27. 2. 2020. 13:31

Sudjelovaje na 5. stručnom skupu projekta vršnjačkog mentoriranja "Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu" Vijest ima dokument u privitku

17. siječnja 2020. godine učenici 4. razreda, Iva Hudolin, Meri Zbašnik, Sara Turk i Patrick Poje te prof. Maja Vodanović, prisustvovali su 5. stručni skup projekta vršnjačkog mentoriranja „Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu“ na otoku Rabu. Učenici Primorsko-goranske županije sa svojim mentorima, studentima Filozofskog fakulteta odsjeka za povijest umjetnosti u Rijeci, predstavili su svoje istraživačke radove.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 3. 2. 2020. 13:09

Vremenik državne mature šk. god. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Obaviještavamo učenike i roditelje o datumima održavanja ispita državne mature u ljetnom roku za obavezne i izborne predmete u školskoj godini 2019./2020.

Kalendar i vremenik državne mature možete naći na poveznici:  https://www.ncvvo.hr/kalendar-polaganja-ispita-drzavne-mature-u-sk-god-2019-2020-za-ljetni-i-jesenski-rok/ ili u prilogu obavijesti.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti ispitnoj koordinatorici Meliti Lichtenthal.

 

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 31. 1. 2020. 11:47

Obilježavanje Dana sjećanja na holokaust Vijest ima dokument u privitku

Dan sjećanja na holokaust obilježava se diljem svijeta 27. siječnja. Na taj dan oslobođeno je 7 500 tisuća preostalih zatvorenika u nacističkom koncentracijskom logoru u Auschwitzu. Dan sjećanja na holokaust obilježili smo projekcijom filma Sjećanja na Kampor i razgovorom s autorom filma Rasimom Karlićem.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 29. 1. 2020. 11:23

Učenici naše škole najbolje riješili državnu maturu 2018. godine!

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno je otvorilo novu aplikaciju „ŠeR – Školski e-Rudnik“ (https://iro.hr/2018/10/23/ser-skolski-e-rudnik/) na kojoj su dostupni statistički podaci o rezultatima državne mature od 2013.-2018. godine. U aplikaciji se mogu provjeriti rezultati pojedinih škola, ali i rezultati na razini gradova i županija. Prema podacima iz 2018. godine, učenici naše škole postigli su nabolje rezultate na državnoj maturi iz obaveznih predmeta. Čestitamo učenicima generacije 2017./2018. i profesorima na uspjehu! Ovakav uspjeh dokaz je da možemo puno toga postići radom i predanošću te nam zasigurno daje vjetar u leđa za nošenje sa svim budućim izazovima u obrazovanju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 27. 1. 2020. 14:00

Obavijest o početku drugog polugodišta

Dragi učenici, 

obavještavamo vas da će drugo polugodište započeti 7. siječnja (utorak) 2020. Nastavu ćemo odrađivati i u subotu 11. siječnja po rasporedu za ponedjeljak. Ova obavijest odnosi se na sve razrede, osim na 1.b koji sa školskim obavezama započinje 13.1.2020.

Želimo vam puno uspjeha i zadovoljstva u novoj godini te ugodne praznike!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 30. 12. 2019. 13:33

Javni poziv za školsku ekskurziju

Javni poziv za višednevnu izvanučioničku nastavu - školsku ekskurziju učenika 3a razreda opće gimnazije objavljen je u izborniku Javni pozivi za ponude pod brojem 2-2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Sandra Volf  datum: 20. 12. 2019. 10:44

Preporuka za roditelje i učenike- Kako zaštiti djecu na internetu (HAKOM)

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija rezultat je suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM). Cilj programa je upoznati učenike s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencija elektroničkog nasilja. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 3. 12. 2019. 09:22

Prekid štrajka- od sutra počinje nastava

Poštovani i dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da je štrajk završio te da će se od sutra, 3.12.2019., nastava odvijati po redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 2. 12. 2019. 19:48

Obavijest za ponedjeljak, 25.11.2019.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama hrvatske najavio je generalni štrajk u srednjim školama do ispunjenja uvjeta. 

Sve tekuće informacije škola će objaviti na web stranici, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona ili e-maila škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 22. 11. 2019. 11:38

Obavijest za petak 22.11.2019.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama hrvatske najavio je generalni štrajk u srednjim školama do ispunjenja uvjeta. 

Zbog štrajka zaposlenika redovna nastava se neće održati, osim za 1.b razred te iz latinskog jezika.

Sve tekuće informacije škola će objaviti na web stranici, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona ili e-maila škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 21. 11. 2019. 11:42

Obavijest za četvrtak, 21.11.2019.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama hrvatske najavio je generalni štrajk u srednjim školama u četvrtak 21.11.2019.

Zbog štrajka zaposlenika redovna nastava se neće održati.

Sve tekuće informacije škola će objaviti na web stranici, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona ili e-maila škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 20. 11. 2019. 11:05

Obavijest za srijedu, 20.11.2019.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama hrvatske najavio je generalni štrajk u srednjim školama u srijedu 20.11.2019.

Zbog štrajka zaposlenika redovna nastava se neće održati, osim za 1.b razred te iz predmeta latinski jezik i vjeronauk. 

Sve tekuće informacije škola će objaviti na web stranici, a za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona ili e-maila škole.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 19. 11. 2019. 10:16

Obavijest za utorak, 19.11.2019.

S obzirom na to da se štrajk odgojno-obrazovnih djelatnika sutra nastavlja, nastava se neće održati.

Za sve informacije škola će biti dostupna na službeni telefon i e-mail. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 18. 11. 2019. 10:11

Obavijest za srijedu, 6.11.2019.

Sutra se održava generalni štrajk u svim školama Republike Hrvatske. U školi će štrajakati svi profesori, osim profesora strukovnih predmeta te će se nastava održati samo za 1.b razred. 

 

Za sve ostale informacije škola je dosptupna na službeni telefon i e-mail. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 5. 11. 2019. 11:58

Obavijest za utorak 5.11.2019.

S obzirom na to da se štrajk odgojno-obrazovnih djelatnika sutra nastavlja u našoj županiji, nastava se neće održati.

Za sve informacije škola će biti dostupna na službeni telefon i e-mail. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 4. 11. 2019. 12:24

Sudjelovanje u građanskoj akciji "Posadi drvo, ne budi panj!" Vijest ima dokument u privitku

Naša škola sudjelovala je u građanskoj akciji pošumljavanja "Posadi drvo, ne budi panj!"  u subotu 26.10.2019.  U pošumljavanju  je sudjelovalo 12 učenika i učenica 1, 2.. i 3. razreda gimnazije, dvoje profesora (Dino Ožbolt i Bojana Mihajlović), a stručnu pomoć pružili su nam Djelatnici Šumarije Tršće, Sanjin Pršle i Miroslav Šoštarić. Akcija je trajala od 9:30-13:00, a posadili smo ukupno 450 sadnica smreke. 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 31. 10. 2019. 08:09

Obavijest za ponedjeljak 28. listopada 2019.

U skladu sa Školskim kurikulumom u ponedjeljak će predstavnici I. policijske postaje Rijeka održati tri radionice za sve učenike škole. Predavanja su obavezna za sve učenike, osim za učenike 1.b razreda koji su na praksi. Predavanja će se održati 3 sat. za 1. i 2. razred o kaznenopravnim aspektima zlouporabe droga- Zdrav za 5, te 4. i 5. sat za sve učenike škole o suzbijanju trgovine ljudima (povodom obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovine ljudima) i o cyber kriminalu i cyber bullyingu. S obzirom na to je za ponedjeljak najavljen štrajk u srednjoškolskim ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji, profesori koji će štrajkati neće održati nastavu, ali će se za sve učenike osmisliti aktivnosti do početka predavanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 25. 10. 2019. 11:46

Održavanje nastave u utorak, 22. listopada 2019.

Sutra, u utorak 22. listopada u našoj županiji nije najavljen štrajk te će se nastava održati prema rasporedu.

Ravnatelj:

Kristijan Rajšel,prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristijan Rajšel  datum: 21. 10. 2019. 13:24

Obavijest o održavanju štrajka u ponedjeljak 21. 10. 19.

U ponedjeljak se nastavlja štrajk pa se nastava neće održavati. Za sve informacije škola će bit dostupna na službeni telefon i e-mail.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristijan Rajšel  datum: 19. 10. 2019. 13:59

Obavijest za roditelje i učenike povodom najavljenog štrajka u petak 18.10.2019.

Za sutra, 18.10.2019., najavljen je štrajk odgojno-obrazovnih djelatnika u školama Primorsko-goranske županije. U našoj školi svi nastavnici koji sutra imaju nastavu sudjelovat će u štrajku te se nastava neće održati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 17. 10. 2019. 11:42

Obilježavanje Europskog dana jezika Vijest ima dokument u privitku

Dana 30. rujna 2019. godine, profesori i učenici naše škole odlučili su obilježiti Europski dan jezika. 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 14. 10. 2019. 10:48

Ruksak pun kulture- glumačka radionica

          Putem projekta Ministarstva kulture Ruksak pun kulture, našu školu je 2. listopada   posjetila umjetnička organizacija Hotel Bulić pod vodstvom Senke Bulić. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 11. 10. 2019. 09:31

Sudjelovanje u nacionalnom projektu "Mama, budi zdrava" Vijest ima dokument u privitku

3.10.2019. g. obilježili smo Dan borbe protiv raka dojke. Našu školu su posjetile članice Lions kluba Delnice- Gorski kotar, liječnice i medicinske sestre Doma zdravlja Primorsko – goransko županije, te Emina Grgurević,dr.med.spec.radiologije koja je održala predavanje učenicima o prevenciji bolesti raka dojke. Učenicima su podijeljeni letci „Mama, budi zdrava“ i ružičasti baloni. U dogovoru s razrednicima i stručnom suradnicom učenici su odjenuli ružičaste majice.

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 4. 10. 2019. 10:00

Novi online katalog školske knjižnice

 

Od ovog mjeseca školska knjižnica SŠ "Vladimir Nazor" Čabar ima novi katolog kojeg korisnici mogu pretraživati putem interneta. Katalogu se može pristupiti putem poveznice https://ss-cabar.zaki.com.hr/pages/search.aspx?¤tPage=1&searchById=30&sort=0&spid0=30&spv0=stru%c4%8dni+ispit . 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 18. 9. 2019. 10:51

Slobodna mjesta za praktičnu nastavu i vježbe naukovanja

Popis licenciranih obrtnika ili pravnih osoba s brojem slobodnih mjesta za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja po zanimanju, županiji i mjestu/gradu stanovanja  dostupan je na poveznici  https://enaukovanje.portor.hr/slobodnaMjesta/home.htm .

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 18. 9. 2019. 10:43

NOVI RASPORED- vrijedi od 18.9.2019. (SRIJEDA) Vijest ima dokument u privitku

U pivitku se nalazi novi raspored koji vrijedi od srijede, 18.9.2019. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 17. 9. 2019. 11:06

Raspored za utorak, 10.9.2019. za 1.b razred

RASPORED za 1.b utorak 10.9.2019.

1. Hrvatski jezik

2. Hrvatski jezik

3. Strukovni predmet

4. Strukovni predmet

5. Hrvatski jezik

6. Povijest

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 9. 9. 2019. 11:38

Početake nove školske godine 2019./2010. Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i profesori,

završili su ljetni praznici i u ponedjeljak 9. rujna 2019. počinje nova školska godina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 6. 9. 2019. 11:29

Obavijest polaznicima ispita državne mature u ljetnom roku 2018./2019.

Učenicima koji su uspješno riješili ispite državne mature bit će podijeljene svjedodžbe 17.7.2019. u 10,00 – 14,00 sati. Položenim obaveznim ispitima DM učenici opće gimnazije uspješno završavaju srednjoškolsko obrazovanje.

Izrada duplikata svjedodžbi  u školi nije moguća, pa učenici moraju kod javnog bilježnika u slučaju da im treba ( za studentski dom ili slično). U slučaju gubitka svjedodžbi i izdavanja nove, moraju se obratiti u NCVVO na e-mail: dokumenti.dm@ncvvo.hr

Učenici koji NISU uspješno završili ispite državne mature trebaju ih prijaviti ( sto kao i u ljetnom roku) na mrežnoj stranici: www.postani-student.hr od 20. srpnja do 31. srpnja 2019.

 

Učenici mogu do 6. kolovoza 2019.:

- odjaviti prijavljene ispite

-provjeriti razinu ispita

-naknadno prijaviti ispit (uz opravdani razlog)

Učenici koji su položili ispit državne mature, a žele ga ponovno polagati (za veću ocjenu) ili mijenjaju razine ispita plaćaju ispit. Rok plaćanja ispita je 6. kolovoza. 

 

Značajni datumi ispita državne mature u šk.god.2018./2019. u jesenskom roku

- za obvezne predmete :

27. kolovoz         Hrvatski jezik – Test

28. kolovoz         Hrvatski jezik – Esej

30. kolovoz         Matematika – osnovna i viša razina

- za izborni predmet:

2.rujna                 Biologija

 

 

 

Objava rezultata: 11.9.2019.

Rok za prigovore: 13.9.2019.

Konačna objava rezultata: 17.9.2019.

Podjela svjedodžbi: 19.9.2019.

  :: opširnije :: 


objavio: MELITA LICHTENTHAL  datum: 16. 7. 2019. 08:34

Popis odabranih udžbenika za 1. razred opće gimnazije SŠ "Vladimir Nazor" Čabar Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis odabranih i odobrenih udžbenika za 1. razred opće gimnazije u SŠ "Vladimir Nazor" Čabar.  Godina izdanja svih navedenih udžbenika je 2019., dakle ne mogu se koristiti udžbenici ranijih generacija. 

Za ostale razrede opće gimnazije vrijedi katalog udžebnika 2016/17 koji se također nalazi u privitku u excel formatu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 2. 7. 2019. 10:22

Obavijest o podjeli svjedodžbi

Obavještavamo učenice i učenike SŠ Vladimir Nazor Čabar da će se podjela svjedodžbi za 1., 2. i 3. razred održati u četvrtak 27. lipnja u 11 sati u SŠ Vladimir Nazor Čabar. 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 17. 6. 2019. 11:45

Školska izložba- školsko natjecanjei iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2019 Vijest ima dokument u privitku

U našoj se školi 6. veljače održalo školsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti na kojemu su sudjelovale četiri učenice 3. a razreda: Meri Zbašnik, Sara Turk, Iva Hudolin i Laura Turk.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 11. 3. 2019. 12:58

Ljetna škola SEMEP-a u Komiž na otoku Visu Vijest ima dokument u privitku

Od 6. do 10. srpnja učenici naše škole Jan Tonchia, 2.a, i  Sabina i Katarina Fućak, 3.a, su s profesoricom kemije i biologije Melitom Lichtenthal prisustvovali  na 21. ljetnoj školi SEMEP-a (South - Eastern Mediterranean Environmental Project) koja se održala na otoku Visu u gradu Komiži. Tamu su se predstavili sa svojim projektima koje su izrađivali sa svojom profesoricom. Jan je održao prezentaciju pod nazivom "Enzimi korisnog otpada", a Sabina i Katarina prezentaciju pod nazivom "Uspavani rudnici u Tršću". Slušali su i prezentacije ostalih učenika koju su došli iz svih krajeva Hrvatske. Svakog su dana imali vrlo zanimljiva predavanja profesora i doktora znanosti. Posjetili su otok Biševo, te Modru špilju.Rekli su da im je bilo vrlo lijepo te da je to nezaboravno iskustvo s kojeg odlaze presretni i prezadovoljni s više znanja te mnoštvo novostečenih prijatelja.

Katarina Fućak, 3.a

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 15. 7. 2019. 09:42

Učeniku Marku Žagaru dodijeljen Oskar zanja!

          Učenik Marko Žagar, 2.a,  i profesorica Radojka Blažević su 28. lipnja 2019. u velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisustvovali dodjeli Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 2. 7. 2019. 11:11

Drugaši na terenskoj nastavi u Rijeci Vijest ima dokument u privitku

Učenici drugog razreda naše škole te učenici sedmog razreda OŠ „Petar Zrinski“ Čabar PŠ Prezid u pratnji profesorice Dunje Mačkić Vančina,  17. svibnja 2019. godine bili su na terenskoj nastavi u Rijeci

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 18. 6. 2019. 12:11

Školski izlet u Rovinj i Poreč Vijest ima dokument u privitku

Dan škole 30. svibnja proveli smo na izletu u Rovinju i Poreču.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 5. 6. 2019. 10:22

Našu učenici osvojili su prvo mjesto na natjecanju ''Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode'' Vijest ima dokument u privitku

               U petak 24. Svibnja, učenici Srednje škole ''Vladimir Nazor'' Čabar Melani Žakić (1.a), Jan Tonchia (2.a), Marko Žagar (2.a), Katarina Fućak (3.a), Sabina Fućak (3.a) i Karmela Šranfelj (3.a) u pratnji nastavnice Melite Lichtenthal prisustvovali su na županijskom natjecanju ''Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode''.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 5. 6. 2019. 08:59

Predavanje Valentine Tomac, prof. o Brazilu Vijest ima dokument u privitku

Naša profesorica Valentina Tomac nije samo zaljubljenica u geografiju, nego i prava putoholičarka! Ljubav prema putovanju i otkrivanju dalekih kutaka našeg planeta pokušala je prenijeti i na naše učenike pričajući im o svojem putovanju u Brazil.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 24. 5. 2019. 08:09

Svjetski dan zdravlja (7. travnja)

Povodom svjetskog dana zdravlja  koji se obilježava 7. travnja napravljen je pano na temu očuvanja mentalnog zdravlja. Svi znamo kako je mentalno zdravlje važno te kako ono utječe na naš život. Stoga, htjeli smo istaknuti što sve utječe na zdravlje mozga, koje bolesti se javljaju, kako poboljšati mentalno zdravlje te što je važno za očuvanje istoga.

  :: opširnije :: 


objavio: Eleonora Piščević  datum: 16. 4. 2019. 11:02

Izlet u Zagreb: Dan i noć na PMF-u, Muzej suvremene umjetnosti i posjet kinu Vijest ima dokument u privitku

Zbog velikog broja zainteresiranih učenika za prirodoslovlje, posjetili smo Dan i noć na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje su se učenici mogli uključiti u radionice i sudjelovati u raznim predavanjima iz područja matematike, kemije, geologije i mikrobiologije. Posjetili smo i Muzej suvremene umjetnosti te pogledali film!

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 9. 4. 2019. 12:18

Uspjeh naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima

Iza nas je uspješna sezona školskih, županijskih i državnih natjecanja na kojima su učenice SŠ "Vladimir Nazor" Čabar postigli rezultate vrijedne pažnje. Posebno čestitamo učeniku Marku Žagaru (2.a) koji je uz mentorstvo profesorice Radojke Blažević osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike!

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Mihajlović  datum: 8. 4. 2019. 09:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Urednici

Marica Keča, prof.
Danijela Peršić, prof.
 


Korisni linkovi

E-Dnevnik
preskoči na navigaciju