preskoči na sadržaj
Vijesti

Natjecanja i smotra na državnoj razini

Ime naše škole na državnom natjecanju u znanju pronio je učenik 3.a razreda Dorian Loknar,  na državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja predstavili smo se projektom Pravilnom prehranom do zdravlja, a sudjelovali smo i u nacionalnom online kvizu „Čitanjem do zvijezda“.


U online kvizu znanja „Čitanjem do zvijezda“ sudjelovali su Dorian Loknar i Dea Turk, učenica 2.a razreda. Natjecanje se provodilo 25. travnja od 12:00 do 13:00 sati. Za natjecanje na najvišoj razini učenici su morali pročitati četiri djela/knjige pisana u obliku dnevnika. Učenici nisu morali samo poznavati fabule pročitanih djela već i podatke o piscima, prevoditeljima, ilustratorima, žanru te pitanja iz opće kulture vezana uz mjesta, osobe i slične pojmove koji se spominju u pročitanim djelima. Uza  sve druge školske obveze, učenici su pokazali odličan uspjeh na nacionalnom kvizu te su riješili  69%, odnosno 63% online testa znanja. Online natjecanje pratilo je povjerenstvo u sastavu: Danijela Peršić, nastavnica hrvatskog jezika, Radojka Blažević, nastavnica matematike i informatike te Sintija Žurga, ravnateljica Narodne knjižnice Ivan Žagar Čabar. Voditeljica aktivnosti bila je školska knjižničarka Marica Keča.

Na državnom natjecanju iz Biologije koje se ove školske godine održavalo u Vinkovcima, učenik Dorian Loknar,  osvojio je 8. mjesto.

U Projekt građanin već drugu godinu zaredom uključeni su isti učenici: Dorian Loknar, Doris i Nikol Petelin, učenice 3.a razreda te Dea Turk. Ideja vodilja ovogodišnjeg projekta je Hipokratova izreka „Neka hrana tvoja bude lijek tvoj, neka lijek tvoj bude hrana tvoja“. Projekt je nazvan Pravilnom prehranom do zdravlja i većina je aktivnosti bila usmjerena na poboljšanje sadašnje prehrane učenika škole ili na edukaciju o pravilnoj/zdravoj prehrani. Projekt je na nacionalnoj smotri, koja se održavala u Zagrebu u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, dobio  pozitivne komentare budući da je prehrana  najznačajniji lijek za zdravlje u 21. stoljeću, prema mišljenju većine svjetskih stručnjaka za zdravlje, te je osviještenost o zdravoj prehrani nužna. „Škola je mjesto gdje se djeca i mladi sustavno poučavaju životnim vještinama kao što je vještina hranjenja.“ izjavila je voditeljica projekta Marica Keča. Projekt koji  je sa svim svojim sastavnicama dio školskog preventivnog programa ,predstavljen je  roditeljima na roditeljskom sastanku.

Još nekoliko rečenica o naj-učeniku...

Trud, rad, upornost, dosljednost, radišnost, savjesnost, redovitost...samo su neke od riječi kojima se može opisati učenik 3.a razreda opće gimnazije – Dorian Loknar. Evo kako je to i dokazao...

Na županijskom natjecanju iz Hrvatskoga jezika osvojio je 2. mjesto. Mentorica mu je bila prof.Danijela Peršić.

Sudjelovao je u nacionalnom online kvizu „Čitanjem do zvijezda“. Voditeljica aktivnosti bila je školska knjižničarka Marica Keča.

Bio je uključen u Projekt građanin, a tema ovogodišnjeg projekta bila je Pravilnom prehranom do zdravlja. Projekt je na nacionalnoj smotri, koja se održavala u Zagrebu u Gimnaziji Tituša Brezovačkog, dobio  pozitivne komentare budući da je prehrana  najznačajniji lijek za zdravlje u 21. stoljeću. Voditeljica projekta bila je stručna suradnica Marica Keča.

Na državnom natjecanju iz Biologije, koje se ove školske godine održavalo u Vinkovcima, osvojio je 8. mjesto. Dorian je bio impresioniran organizacijom i događanjima u Vinkovcima:

 „Od 3. do 6. svibnja 2017. godine, mentorica, prof. Dunja Mačkić Vančina i ja, sudjelovali smo na državnom Natjecanju iz biologije koje se održalo u Vinkovcima, a škola domaćin bila je OŠ 'A. G. Matoš'. Ovo mi je druga godina za redom da sudjelujem na državnom natjecanju, osjećaj je neprocjenjiv - okružen ljudima s istim interesima, dijelimo ljubav prema biologiji, svako je poznanstvo zlata vrijedno. Upoznao sam mnogo nadarenih i ambicioznih mladih biologa i nadam se ponovnom susretu dogodine. Natjecanja su odlična prilika za putovanje, svake godine nešto novo (prošle godine Đurđevac, ove godine Vinkovci). Vinkovci slove za najstarije europsko mjesto, tzv. europski Jerihon- ostao sam ugodno iznenađen svime što sam vidio jer je u mojoj glavi sve to izgledalo drugačije. Posjetili smo Gradski muzej u Vinkovcima te Muzej vučedolske kulture u Vučedolu. Na samome odlasku s natjecanja, posjetili smo Đakovo (Đakovačka ergela). Bila su ovo vrlo zanimljiva četiri dana, i na kraju, izgleda, trud se zbilja isplati. Vjerujem da se i mentorica lijepo zabavila i iskusila nešto novo - njen je trud zaista razlog što smo oboje bili ondje.  Uz dobroga mentora i željom za rad, uspjeh zasigurno ne izostaje!“

Iskrene čestitke i još mnogo, mnogo uspjeha u radu i učenju upućuju mu nastavnici i učenici naše škole. Bravo, Doriane!

Za nagradu šaljemo te u Ljetnu školu na otok Vis čiji je cilj susret i razmjena iskustava među učenicima i nastavnicima  koji su tijekom godine radili na projektu SEMEP. Učenici samostalno predstavljaju radove, a zajedno s nastavnicima sudjeluju u radionicama o ekološkim problemima, životu u moru, komunikaciji, korištenju suvremenih metoda u radu  i sličnim temama. Osim radionica organiziraju se stručna predavanja,  druženje,  razgledavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka Visa. Nadamo se da ćeš i tamo steći puno pozitivnih iskustava i vratiti se još bogatiji novim spoznajama, ali i osobnim dojmovima.

    

              

                               Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marica Keča Danijela Peršić DORIAN LOKNAR   datum: 12. 6. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Urednici

Marica Keča, prof.
Danijela Peršić, prof.
Matija Žagar, 3.a


Korisni linkovi

E-Dnevnik
preskoči na navigaciju