preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježavanje Europskog dana jezika

Svake godine, počevši od 2011., Europski se dan jezika slavi 26. rujna. 


Jezik je obilježje svake države i naroda, bez jezika nema naroda! Potreba poznavanja više jezika danas je općeprihvaćena činjenica. Kažu da čovjek koji govori više jezika ima različit broj osobnosti, za svaki po jednu.

Ciljevi Europskog dana jezika jesu: promicanje jezične i kulturne raznolikosti, povećanje višejezičnosti i međukulturalnog razumijevanja, poticanje ljudi na cjeloživotno učenje jezika (u školi i van nje).

Uz vodstvo naših nastavnica, Martine Ojdanić i Valentine Tomac, obilježili smo taj dan i u našoj školi. Uredili smo školski pano; svaki je učenik napisao svoju omiljenu riječ na talijanskom i engleskom jeziku koje smo na papirićima raznih boja prilijepili na pano. Vrlo šareno i jezično iskustvo! Učenice iz 3.a razreda osmislile su kviz znanja o europskim jezicima i prezentirale ga razredima na satovima talijanskog jezika. Uz to, odigrali smo i jezičnu igru- odslušali smo englesko-talijansku pjesmu (Cose della vita) i pokušali složiti razbacane dijelove pjesme u skladnu cjelinu. Zanimljivo i poučno! Također, na karti Europe označavali smo zemlje i jezike koji se u tim zemljama govore (na engleskom i talijanskom).

Učenici trećeg i prvog razreda sudjelovali su na zanimljivom predavanju koje je organizirala nastavnica Veronika Pochobradsky. Na sat engleskog jezika pozvala je bivšeg učenika škole, Krešimira Ožbolta,  koji je svoju životnu priliku pronašao u SAD-u, u Washingtonu. Učenici su imali mnogo pitanja za gosta! Sve u svemu, poučno iskustvo s osobom koja je savladala jezik i koristi ga svakog dana, a nije materinji!

               

               

                    

                    

                    

                    

                    

                    Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marica Keča DORIAN LOKNAR Danijela Peršić   datum: 13. 10. 2016.

Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Urednici

Marica Keča, prof.
Danijela Peršić, prof.
Matija Žagar, 3.a


Korisni linkovi

E-Dnevnik
preskoči na navigaciju