Obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca Vijest ima dokument u privitku

Međunarodni dan srednjoškolaca svake se godine obilježava 17. studenog u spomen na 1939. godinu kada su praški studenti i srednjoškolci , zbog prosvjeda protiv nacističke okupacije, streljani bez suđenja.  Time se želi odati počast stradalim prosvjednicima, ali i osvijestiti važnost srednjoškolskih prava.

Upravo s tom namjerom u školi smo obilježili taj važan dan za sve učenike. Kako bismo se malo odmaknuli od svakodnevnih nastavnih sadržaja i pobliže upoznali posebnosti i nadarenosti naših učenika, odlučili smo na njihov dan dati im priliku da svoje talente i sposobnosti pokažu pred cijelom školom. Nastupala je tako glumačka družina Spinoglumci koju čine Matija Žagar iz 4.a, Sara Buneta iz 3.a te Iva Hudolin i Patrick Poje iz 2.a razreda s već poznatim igrokazom Ive i Tune

Izvedbom pjesme All of me Johna Legenda raznježile su nas Melanie Lakota i Sara Turk, a potom su se pridružili i ostali učenici iz 2. a razreda te nas za kraj ovog programa nasmijali uprizorenjem autorskog skeča Tipovi srednjoškolaca.  Osim navedenih izvedbi, svakako treba spomenuti i umjetničke slike različitih tematika čije su autorice Veronika Milošević iz 4. a i Sara Turk iz 2. a razreda, a koje su tijekom čitavog programa bile izložene učenicima i nastavnicima kako bi se mogli upoznati s načinom njihova nastanka, tehnikama crtanja i motivima koji su inspirirali naše umjetnice.

Svojim su nastupima učenici pokazali da, osim redovitih školskih obaveza, pronalaze vrijeme i za ove iznimno cijenjene i hvalevrijedne umjetničke aktivnosti u kojima ih svakako treba podupirati te neprestano tragati za njihovim novima i još neotkrivenim talentima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Kristijan Rajšel  datum: 22. 11. 2017. 10:51

Posjet Interliberu i Muzeju suvremene umjetnosti Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Kristijan Rajšel  datum: 17. 11. 2017. 09:15

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Povodom obilježavanja  Dana Grada Čabra, 12. rujna, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čabra,  gradonačelnik Kristijan Rajšel i predsjednica Gradskog vijeća Vazma Malnar najuspješnijim učenicima u 2016./2017. školskoj  godini uručili  su prigodne nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Keča  datum: 22. 9. 2017. 12:10

Početak školske godine 2017./2018.

Poštovani učenici/roditelji!

Nastava u školskoj godini 2017./2018. počinje 4. rujna 2017. Prijevoz učenika autobusom do škole bit će prema istom redu vožnje kao i u prethodnoj godini. 3b razred u prvom tjednu ne dolazi na nastavu nego na stručnu praksu u radionicu s kojom ima potpisani ugovor.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Keča  datum: 1. 9. 2017. 11:35
» Arhiva naših vijesti